image Kezdőoldal      image Hírek      image Közérdekű      image Mentorálás      image Kiadványok      image Galéria      image Kapcsolat      image Kistolmács
 
 
eMagyarország pont azonosító: ID 2702
 
Ebben a menüpontban az aktuális hírek, események kerülnek közzétételre.
 
Aktuális hírek, események, beszámolók
 
2012. október 01. - TÁMOP 2.1.2. - Idegen nyelvi és informatikai kompetenciák fejlesztése. A munkaképes korú magyar lakosság körében mind az idegen nyelvi, mind pedig az informatikai tudás szintje jelentősen elmarad az uniós átlagtól: kevesebben beszélnek idegen nyelveket, kevesebben használnak számítógépet és internetet, mint más uniós tagországokban. A foglalkoztathatóság szempontjából ugyanakkor mind az idegen nyelvi, mind az infokommunikációs kompetenciák megléte egyre fontosabbá válik: nyelvtudás és digitális írástudás nélkül napról napra nehezebb elhelyezkedni, illetve állásban maradni.
>>Bővebb információ<<
 
2012. április 01. - RÉGIÓ1 - 4 minta e-Magyarország pont működik hazánkban, az egyik Kistolmácson. Feladatuk, hogy egységes arculatot tükrözve továbbvigyék azokat a funkciókat, melyeket a településeken működő helyi e-pontok biztosítanak.
>>Bővebben a cikkről és az interjú megtekintése<<
 
2012. március 30. - KanizsaTV - 4 minta e-Magyarország pont működik hazánkban, az egyik Kistolmácson. Feladatuk, hogy egységes arculatot tükrözve továbbvigyék azokat a funkciókat, melyeket a településeken működő helyi e-pontok biztosítanak.
>>Bővebben a cikkről és az interjú megtekintése<<
 
2012. március 11. - Hagyományteremtő szándékkal rendeztek vasárnap Hóvirág Fesztivált Letenyén. A tavaszköszöntő program a természetvédelem és a kultúra jegyében zajlott.
>>Bővebben a cikkről<<
>>Video-összeállítás megtekintése<<
 
2012. március 05. - Egy Zala megyei városban Letenyén 2012. március 11-én, vasárnap kerül megrendezésre a találóan Hóvirág Fesztiválnak keresztelt megyei rendezvény, melyen Farkas Szilárd fogja képviselni a Kistolmácsi Területi eMagyarország Központot.
>>Bővebben a cikkről<<
 

2012. március 02. - Kiemelt program az idegen nyelvi és informatikai kompetenciák fejlesztése érdekében - TÁMOP-2.1.2.

Az Új Széchenyi Terv keretében megjelent az „Idegen nyelvi és informatikai kompetenciák fejlesztése" című kiemelt projekt tervezési dokumentációja. A kiemelt projektre a pályázatot az NT Nonprofit Közhasznú Kft. – mint az eMagyarország program szakmai koordinátora – készíti el és nyújtja be a Wekerle Sándor Alapkezelővel konzorciumi partnerségben.

A pályázat fontos szerepe és feladata lesz az eMagyarország Pontoknak és lehetőség lesz az eTanácsadók bevonására is. A projekt megvalósítása várhatóan 2012. júniusa után kezdődik meg.

>>Hirdetés megtekintése<<
 
2012. februás 20. - Tapasztalataikat a lakóhelyükön kamatoztatják
>>Bővebben a cikkről<<
 
2012. január 26. - Mentorálások Zala megyében, Farkas Szilárd, eTanácsadó és a Zala Megyei Területi eMagyarország Központ vezetője már eddig is több ízben megosztotta velünk segédleteit, hasznos információit. Most igazán nagy segítséggel szolgálhat mind a jelenlegi regionális kollégáknak, mind pedig a többi eMagyarország Pontnak, ahol lakossági ismeretterjesztő foglalkozásokat tartanak.
>>Bővebben a cikkről<<
 
2012. január 19. - Új csoportokkal az infokommunikációról
>>Bővebben a cikkről<<
 
2011. december 19. - Gőzerővel mentorál a Területi eMagyarország Központ Zala megyében.
>>Bővebben a cikkről<<
 
2011. december 09. - Kistolmács Község Önkormányzata 2011. december 4-én, vasárnap tartotta hagyományos Mikulás-napi rendezvényét , melyre a falu gyermekeit várták szeretettel.
>>Bővebben a cikkről<<
 
2011. november 21. - Megyei eMagyarország Központ Kistolmácson. Az elmúlt időszakban érezhető fejlődés történt a 189 lakosú Kistolmács életében. (Forrás: Dél-Zala Murahíd térségi havilap 2011. október-novemberi száma)
>>Bővebben a cikkről<<
 
2011. november 15. - Internetezőkért: Kistolmács ismét területi központ. A múlt évben egyszer már betöltötte Kistolmács a Területi eMagyarország Központ státuszt; újabb pályázatnak köszönhetően erre ismét van lehetőség. (Forrás: Zalai Hírlap)
>>Bővebben a cikkről<<
 
2011. november 14. - Alapszintű infokommunikációs ismeretterjesztő előadás megtartására került sor Murakeresztúrom Zrínyi Miklós ÁMK-ban, melynek célcsoportjai az álláskeresők voltak. A mentorálás főbb témakörei a számítógép és internet a munkában, on-line álláskeresés, önéletrajz írása szövegszerkesztő programmal, álláskeresési tippek.
>>Galéria megtekintése<<
 
2011. november 13. - Alapszintű infokommunikációs ismeretterjesztő előadás megtartására került sor Lasztonyán, melynek célcsoportjai az álláskeresők voltak. A mentorálás főbb témakörei a számítógép és internet a munkában, on-line álláskeresés, önéletrajz írása szövegszerkesztő programmal, álláskeresési tippek.
>>Galéria megtekintése<<
 
2011. november 12. - Alapszintű infokommunikációs ismeretterjesztő előadás megtartására került sor a Zajki Művelődési házban, melynek célcsoportjai az álláskeresők voltak. A mentorálás főbb témakörei a számítógép és internet a munkában, on-line álláskeresés, önéletrajz írása szövegszerkesztő programmal, álláskeresési tippek.
>>Galéria megtekintése<<
 
2011. november 06. - Alapszintű infokommunikációs ismeretterjesztő előadás megtartására került sor Kistolmácson, melynek célcsoportjai az álláskeresők voltak. A mentorálás főbb témakörei a számítógép és internet a munkában, on-line álláskeresés, önéletrajz írása szövegszerkesztő programmal, álláskeresési tippek.
>>Galéria megtekintése<<
 
2011. október 26. - TEMOP-2011/112001 és a TEMOP-2011/112101 azonosítószámú pályázat megismerésének tájékoztatásáról az alábbi linkre kattintva kaphatnak tájékoztatást.
>>Tájékoztató megtekintése<<
 
2011. október 24. - Az NT Nonprofit Közhasznú Kft. által kiírt TEMOP-2011 pályázati konstrukcióra beérkezett pályázatokat a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium által delegált bíráló bizottság elbírálta, és a nyertesekkel a támogatási szerződéseket a Kft. megkötötte.
>>További információ a pályázatról<<
>>Létrejött Területi eMagyarország Központok<<
 
2011. szeptember 29. - Kistolmács Község Önkormányzata kettő - egyenként összesen bruttó 2.500.000 Ft értékű - pályázatot nyújtott be Zala Megyei Területi eMagyarország Központ státusz betöltésére.
>>További információ a pályázatról<<
 
2011. augusztus 25. - Jön az iskolakezdés, avagy számítógép vásárlás nemcsak játékhoz, hanem tanuláshoz …
>>Bővebben a cikkről<<
 
2011. július 18. - A csodás természeti környezetben, a Kistolmácsi-tónál vasárnap törpeharcsa-fogó, a kempingben pedig főzőversennyel indult a kilátóavatással is egybekötött falunap.
>>Bővebben a cikkről<<
 
2011. május 11. - E-ügyintézés képzés Gősfán - 2011. május 7-én, szombaton a letenyei Farkas Szilárd e-tanácsadó lakossági ismeretterjesztő képzést tartott a gősfai Faluházban népszerűsítve az elektronikus ügyintézés lehetőséget.
>>Bővebben a cikkről<<
 
2011. április 18. - Az eMagyarország Centrum és a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium munkatársai konzultációval egybekötött találkozón jártak a minap Kistolmácson.
>>Bővebben a cikkről<<
 
2011. február 17. - Az eMagyarország Centrum jóvoltából a zalai falvakban elkezdődtek a lakossági oktató és ismeretterjesztő képzések.
>>Bővebben a cikkről<<
 
2011. február 08. - Az eMagyarország Centrum által kiírt, Széles sáv – munkába vezet című pályázaton első helyen végzett Kistolmács Önkormányzata.
>>Bővebben a cikkről<<
 

2011. január 28. - Megszületett az eMagyarország Centrum által kiírt háziverseny eredménye. Mindkét meghirdetett témában három-három pályamű – írásos kampányterv és kisfilm – született.

Széles sáv - munkába vezet című pályázat nyertese: Farkas Szilárd információs Társadalmi Tanácsadó és a kistolmácsi eMagyarország Pont. A fentiek miatt gazdagodhatott ezúttal a nyertes értékes ajándékokkal: végpontunk egy új számítógép konfigurációt használhat, míg az alkotók egy digitalizáló táblát kaptak.

Fontos tudni, hogy az összes Centrum által kiírt háziversenynek célja van.

A beérkezett munkákat – legyen az írott anyag, vagy kisfilm – a Centrum nem a fiók mélyére rejti, hanem különböző megjelenéseken, hazai, illetve nemzetközi konferenciákon is használja.

>>Bővebben a cikkről<<
 
2010. december 20. - Szécsény és Jászboldogháza mellett az ország délnyugati szegletében is megszépült a Területi eMagyarország Központ. A kistolmácsi végpont így már nemcsak hasznos, de esztétikus is, hiszen azok közé a Pontok közé tartozik, amelyek a helyi eTanácsadó, Farkas Szilárd aktív munkájának köszönhetően a jövőben referencia eMagyarország Pontként működnek majd.
>>Bővebben a cikkről<<
 
2010. december 03. - Az eMagyarország Centrum jóvoltából Minta eMagyarország Pont került kialakításra Kistolmács község Művekődési házában, 4 linux operációs rendszerű személyi számítógéppel, nyomtatóval, irodai berendezésekkel és modern bútorokkal.
 
2010. november 24. - A Zala megyei Kistolmács Művelődési Háza és Könyvtára ezredik regisztrálóként kínálja az ingyenes hozzáférést a Nemzeti Audiovizuális Archívum televíziós-rádiós kötelespéldány gyűjteményéhez és különgyűjteményeihez.
 
2010. november 24. - 2010. november 23-án az eMagyarország Centrum, a Zala Megyei Területi eMagyarország Központ és a Fáklya Művelődési Ház és Könyvtár szervezésében polgármesteri és jegyzői tájékoztató rendezvény zajlott Letenyén.
>>Bővebben a cikkről<<
 
2010. november 23. - Polgármesteri, jegyzői tájékoztató - A Zala Megyei Területi eMagyarország Központ és a Fáklya Művelődési Ház és Könyvtár letenyei helyszínnel polgármesteri, jegyzői tájékoztatót tartott Zala megyei polgármesterek és jegyzők számára. Az előadáson Kiss Gyöngyi az eMagyarország Centrum megbízott szakmai vezetője, Cseterki Imre az NT. Kft. ügyvezető igazgatója, Muha Lajos a Zrínyi Miklós Nemzetvédelmi Egyetem tanszékvezető főiskolai tanára és Jeney Gábor az AIB-Vincotte Hungary Kft vezető auditora tartottak érdekes és színvonalas IT előadást. Az előadásról készült fényképeket Galéria menüpontban találja.
 
Az előadás részletes programja letölthető: >>Polgármesteri és jegyzői tájékoztató programja<<
Kiss Gyöngyi előadása:
 
Cseterki Imre előadása:
 
Muha Lajos előadása:
 
Jeney Gábor előadása:
 
A rendezvény képes beszámolója: >>A rendezvény beszámolója<<
 
2010. szeptember 1. - eMagyarország pont nemcsak magyar állampolgárokért. - Az Európai Uniós csatlakozást követően Zala megyében, Zala megye kis falvaiban megnőtt a külföldi letelepedők száma: főként német, olasz és osztrák állampolgárokról van szó. A falvakban élő és letelepedett külföldiek sikeresen beilleszkedtek a helyi közösség életébe, ezáltal részt vesznek a falvak jeles napjain, Mikulás-napi rendezvényeken, Nőnapi ünnepségeket és Falunapokon is. Így történik ez a letenyei kistérségben is, főként Kistolmács településen, ahol Területi eMagyarország Központunk is működik.
 
2010. július 21. - Területi eMagyarország Központ Zala megyében. - Kistolmács „üdülőparadicsom”, Nagykanizsától nyugatra, Letenye várostól északra helyezkedik el (www.kistolmacs.hu) Az megtisztelő „Európai Falu" címmel is bíró Kistolmács előkelő erdőségek és dombos vidék között bújik meg. Csodálatos, kanyargós utakkal átszelt táj, kellemes környezet, zöldellő erdők, virágzó mezők, csorgó vízfolyások, szép tó, számos szállás-, étkezési-, valamint program lehetőség kínálkozik.
 
2010. július 2. - Kistolmácsra került a Zala megyei központ. Területi eMagyarország pont született Zala megyében Kistolmács közpoonttal, melynek fő feladata, hogy a helyi eMagyarország pontokat összefogja, munkájukat koordinálja, szakmai együttműködést valósítson meg.
 
2010. július 2. - Kistolmács központtal Területi eMagyarország pont született Zala megyében, melynek fő feladata, hogy a helyi eMagyarország pontokat összefogja, munkájukat koordinálja, szakmai együttműködést valósítson meg.
 
2010. június 2. - Akadálymentesítsük honlapunkat egyszerűen. Nemcsak a középületeinket kell a XXI. században a mozgáskorlátozottak részére akadálymentesíteni, hanem az internet világában létrejövő települési honlapokat is a vakok- és gyengénlátók részére – akár az eTanácsadó segítségével.
 
2010. május 18. - Négykeréken érkezik a zalai települések eTanácsadója. Interjú Farkas Szilárddal, - Kistolmács, Lasztonya, Murarátka és Zajk települések eTanácsadójával -, aki korszerű eszközökkel felszerelt, nem mindennapi gépjárművel vonul az eMagyarország Pontokra, hogy segítsen a helyiek ügyes-bajos dolgaiban.
 
2010. március 18. - A zalai térségben 5 fő helyezkedett el az eTanácsadó segítségével.
 
2009. december 14. - A kistolmácsi eMagyarország pont -Farkas Szilárd eTanácsadó segédletével- is részt vett az eMagyarország Centrum által meghirdetett „Mindenki másképp csinálja" videopályázaton.
A felhívásra összesen 9 video érkezett be. A pályázaton való részvételt egy elismerő oklevéllel díjazták az eMagyarország Centrum munkatársai, melyet a jobb oldalra kattintva nagyíthat is.
 
A pályázatra beküldött videot az alábbiakban látja, amely megtekintéséhez jó szórakozást kívánunk. A video a youtube -on is elérhető.
 
 
2009. november 05. - Négy dél-zalai kistelepülésen tartott a számítógép és az internet használattal, valamint az eKözszolgáltatásokkal kapcsolatos tanfolyamokat a lakosság számára Farkas Szilárd eTanácsadó.
 
2009. október 17. - eTanácsadó szakmai napon vettem részt Pécsváradon az Általános Művelődési Központban. A képzésen információt kaptunk az aktuális pályázati lehetőségekről, az eMagyarország pontok működéséről, valamint egy esettanulmányba is betekintést nyerhettünk. A nap délelőtti részében egy tréningen is részt vettünk, délután kisebb csapatokban a "Régió legjobb eTanácsadó csapat" díjáért vetélkedtünk. Hollósy Szabolcs eTanácsadó kollégámmal együtt megnyertük a "Régió legjobb eTanácsadó csapat" értékes különdíjait.
A programokról és az eTanácsadó szakmai napon készült fényképeket a Galéria menüpontban tekintheti meg.
 
2009. szeptember 28. - eMagyarország pont népszerűsítő kisfilm - A kisfilm megtekintéséhez kérem kattintson az lejátszás jelre.
 
 
2009. szeptember 15. - Kistolmács Községben lezajlott lakossági ismeretterjesztő képzéssel kapcsolatosan megjelent, fényképpel ellátott sajtóanyag a Zalai Hírlap 2009. szeptember 15-ei számában lelhető fel, melyet az alábbi linkekre kattintva tölthetnek le és olvashatnak el:
(Forrás: Zalai Hírlap - www.zalaihirlap.hu)
 
2009. augusztus 14-16. - Kistolmács Község eMagyarország pontján délután 15:00 órakor vette kezdetét a meghirdetett lakossági ismeretterjesztő képzés, melyre szép számmal jelentek meg a helyi lakosok és érdeklődők, akik elhatározták, hogy szakítanak a hagyományos ügyintézéssel, megtanulják a számítógép- és az Internet használatot, valamint megpróbálkoznak az elektronikus ügyek intézésének lehetőségével, megismerkednek az eközszolgáltatásokkal.
A képzést szórólapokon és a helyi falu tv-ben is meghirdettük. A képzésen egy laptop és egy projektor segítségével elméleti tananyagot tanulmányozta a lakosság, majd a rendelkezésre álló számítógépeken -az elméleti információk megszerzése után- gyakorlatban is kipróbálhatták magukat. Az ismeretterjesztő képzések elméleti és gyakorlati órái nagyon jó hangulatban teltek, amit a helyi vezetésnek és szervezésnek is köszönhetünk. A lakossági ismeretterjesztő képzésen résztvevők mindegyike átvehette képzési igazolását az eTanácsadótól.
 
2009. augusztus 07. - Tegnap fejeződött be az a hat előadásból álló, elméleti és gyakorlati oktatást magába foglaló sorozat, melyet Farkas Szilárd eTanácsadó tartott a dél-zalai község lakói számára.
 
 
 
 
 
© 2011-2013 Minden jog fenntartva! - eMagyarország pont és Minta eMagyarország pont - Készítette és szerkeszti: Farkas Szilárd